Tilbake

Personalrestauranter som strategisk virkemiddel: – Et konkurransefortrinn i eiendoms- og arbeidsmarkedet

Personalrestauranter som strategisk virkemiddel: – Et konkurransefortrinn i eiendoms- og arbeidsmarkedet

Økende forventninger fra leietakere og ansatte har gjort personalrestauranter til et strategisk virkemiddel . – Dette handler ikke bare om mat, men om attraktivitet, trivsel og tilstedeværelse, sier Eirik Skarstad-Knutsen, utviklingsdirektør i Conceptor Eiendom.

Sammen med aktører som Evat – en utfordrer i det norske markedet for personalrestauranter – ser Skarstad-Knutsen en tydelig endring i hvordan gårdeiere og arbeidsgivere tenker rundt kantinetilbudet.

– Vi merker at leietakere etterspør dette i stadig større grad. En god personalrestaurant er blitt et konkurransefortrinn. Det bidrar til å styrke fellesskapet, øke tilstedeværelsen på kontoret og ikke minst – gjøre bygget mer attraktivt for eksisterende og nye leietakere, sier han.

Nytt samarbeid på Billingstadsletta 13: Et helhetlig grep for trivsel og bærekraft

I 2025 inngikk Conceptor en ny avtale med Evat om drift av personalrestauranten i deres totalrehabiliterte fullservicebygg på Billingstadsletta 13 i Asker. Eiendommen, som nylig ble miljøsertifisert med BREEAM In-Use: Very Good, huser rundt 180 ansatte og har fått et tydelig løft både estetisk og funksjonelt.

– Dette bygget representerer fremtidens kontormiljø. Når vi først satser på kvalitet og bærekraft i bygget, var det naturlig å samarbeide med en partner som Evat – som deler vår filosofi, sier Skarstad-Knutsen.

Stian Løken Blom, salgs- og markedsdirektør / Partner i Evat, ser på samarbeidet som et bevis på at ambisiøse eiendomsaktører setter matopplevelsen og arbeidsmiljøet høyt på agendaen:

– Vår jobb er å skape matopplevelser som inspirerer, styrker fellesskapet og gir energi gjennom arbeidsdagen. Vi er stolte av å bidra til et bygg som setter standarden for hva et moderne og bærekraftig arbeidsmiljø bør være.

«Vi ser at personalrestauranter er blitt et avgjørende virkemiddel for å styrke både kontorkulturen og eiendommens attraktivitet. Vi har de senere år gjort betydelige investeringer i eiendommen med tanke på energioptimalisering og trivsel for våre leietakere. Conseptor med datterselskaper sitter selv på eiendommen, i tillegg huser eiendommen flere store leietakere som Porsche Center Asker og Bærum, Alfa Laval, interflora, Energynest mfl.»

– Eirik Skarstad-Knutsen, utviklingsdirektør i Conceptor Eiendom

Skreddersøm fremfor standardisering

Evat har de siste årene etablert seg som en av de raskest voksende aktørene innen personalrestauranter i Norge, og har signert over 40 nye steder på to år. Ifølge Blom er det nettopp behovet for fleksibilitet og skreddersøm som driver veksten.

– Vi har utfordret de tradisjonelle leverandørene ved å gå motsatt vei: Skreddersøm fremfor standardisering. Vi lytter til kundene og bygger unike konsepter for hvert enkelt bygg, basert på deres behov, kultur og målsetting.

«Mat handler ikke bare om smak – det handler om samhold, kultur og energi. Vi bygger møteplasser, ikke bare menyer.»

– Stian Løken Blom, salgs- og markedsdirektør & partner i EVAT

Et strategisk grep i kampen om talentene

Mange arbeidsgivere har opplevd utfordringer med å få ansatte tilbake på kontoret etter pandemien. Her spiller serveringstilbudet en nøkkelrolle.

– En levende personalrestaurant gir grunn til å komme inn – og bli. Den skaper sosiale møteplasser og tilhørighet. Det merker både gårdeiere og leietakere, sier Skarstad-Knutsen.

Blom i Evat er enig:

– Dette er en mulighet for arbeidsgivere til å skape en mer attraktiv arbeidsplass, styrke bedriftskulturen og tilrettelegge for samarbeid og kunnskapsdeling i hverdagen.

Evat og Conceptor peker begge på én ting: Personalrestauranten er ikke lenger bare en kantine – den er et strategisk grep for å skape attraktive næringsbygg og sterke arbeidsplasser.

Kontakt oss!

Har du spørsmål, tilbakemeldinger eller trenger du hjelp? Fyll ut skjemaet nedenfor, så vil vårt team kontakte deg innen kort tid. Vi ser frem til å hjelpe deg!

Din melding er mottatt, vi tar kontakt innen kort tid.
Oops! Something went wrong while submitting the form.