Nystekte vafler fra Høibakk i alle EVAT-kantiner

høibakk vafler

13. november 1937 åpner Kolbjørn og Astrid Høibakk for første gang døren til sitt eget bakeri og utsalg i Arbedergata i Mjøndalen. Ikke lenge etter fyrer ekteparet opp vaffeljernet. Lukten av nystekte vafler sprer seg raskt og sniker seg ut døren. Den aller første Høibakk-vaffelen ser dagens lys, og det blir ikke den siste.

Tiden og vaffelpressa går. I 1957 begynner Jan Høibakk i lære hos sin far. I 1963 kan han stolt henge svennebrevet på veggen. I 1968 får svennebrevet selskap av et mesterbrev. I juli 1978 tar Jan og kona Marit over ansvaret for bedriften. Sammen setter de i gang med restaurering av både kafé og utsalg. Vaffeloppskriften trenger ingen forbedring.

vafler EVAT

Vafler fra Høibakk til gull

Etter over 60 år i Høibakk-familien overlater Jan og Marit nøkler og vaffeloppskrift til bakerne Jan Erik Pedersen og Ole Bretvik i 2005. De lover å føre tradisjonene videre. De neste årene selger Høibakk konditori vaffelplater til både gull og platina. Fanskaren vokser stadig. Dessverre er det ikke nok.

I januar 2020 er det slutt for det lille konditoriet. Det ser ut til å være kroken på jernet for Høibakk-vaflene. Sorgen fyller vaffelhjerter i nær og fjern. Flere trygler om å få kjøpe oppskriften. Det ender i budrunde. Den vinner stamkunde og daglig leder i En verden av tjenester (EVAT), Edilberto Maldonado.

Nystekte vafler i alle EVAT-kantiner

Alle vaffelhjerter kan igjen glede seg. Lukten av nystekte Høibakk vafler vil snart spre seg i alle EVATs kantiner. Røra vil også kunne kjøpes av både bedrifter og privatpersoner. Det er over 80 år siden den første Høibakk-vaffelen forlot vaffeljernet. Historien har såvidt begynt.

Les mer på hoibakk.no.

Vi bruker bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre opplevelsen på nettsiden vår. Ved å akseptere samtykker du til dette.