Gressklipping

gressklipping

Miljøvennlig gressklipping

Sommeren er på hell og gressklipping skal snart erstattes med løvblåsing og snømåking. Gjennom sommersesongen har vi hjulpet store og små bedrifter med grøntarealer og gartnertjenester. I år har vi lansert stillegående robotklippere som optimaliserer gressklippingen ytterligere, både med tanke på effektivitet og omgivelser.

Elektrisk robotklipper

EVAT ønsker alltid å være innovative, miljøvennlige og gå i bresjen for bærekraftig drift. I 2020 byttet avdeling for eiendom og uteområde fra drivstoffdrevne til elektriske gressklippere, trimmere, løvblåsere og andre store verktøy. Bensindrevne verktøy forurenser ikke bare miljøet, men lager også støy og røyk. Dette kan oppleves som forstyrrende for både for mennesker, dyr og miljø. Når våre gartnere og vaktmestere sikrer et pent og presentabelt uteområde, ønsker vi at jobben skal oppleves tilfredsstillende, miljøvennlig og minst mulig sjenerende.

gressklipping

Effektive robotklippere

Robotklipperne er stillegående, effektive, har knivblad som ikke skader mennesker eller dyr, og kan styres fra telefonen. Rekkevidden er lang og den ansvarlige gartneren har fullstendig oversikt, uansett om vedkommende er i nærheten eller langt unna. Roboten kjører selv til ladestasjonen ved behov og takler både flatmark og ulendt terreng. Takket være den regulerte gressklippingen har plenen mindre ugress og mose, og er finere og tettere.

Samarbeid mellom menneske, miljø og robot

Nå kan gressklippingen finne sted samtidig som gartneren planter og steller blomster, trimmer skråninger, beskjærer buskas og fjerner ugress. Vår avdelingsleder for grøntareal, Marcin Jankowski, er godt kjent med gressklipperne og er svært fornøyd med samarbeidet mellom menneske og robot.

“Robotklipperne sikrer at våre ansatte kan øke effektiviteten og fremdeles levere den gode kvaliteten vi er kjent for. Det har vært viktig for oss å presisere at dette skal være en gode for kundene. De får et plettfritt uteområde, uten støy og på kortere arbeidsperiode, det er vi stolte av å kunne levere.”

Et godt eksempel

Er et sameie i Drammen hvor vi har 4 robotklippere som håndterer et grøntareal på ca 15.000 kvadratmeter. Her leverer EVAT også med hjelp av flere batteridrevne verktøy til gjødsling av plen, formklipping av busker, stell av trær, gresslått av skråninger, beskjæring av buskas og løvblåsing.

Vi bruker bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre opplevelsen på nettsiden vår. Ved å akseptere samtykker du til dette.